0318 510 400  |    info@academievoormondprothetiek.nl  |    Login/registreer

Dentalhouse Wintercongres

Dentalhouse Wintercongres

Smart Factory – Learn to master Digital Dentistry

Vrijdag 9 november
10:00 – 17:30 uur
6 KRTP-punten

 

De Academie voor Mondprothetiek is een kennisplatform voor professionals in de mondprothetiek. Dit congres is een openbaar evenement met als doel kennis delen op het gebied van mondprothetiek. De focus van deze dag ligt op het maken van de Digitale Prothese in eigen beheer en op Smart Factory Workflow optimalisatie.

INTRODUCTIE

10:00 – 13:00 uur DIGITALE PROTHESE in eigen beheer
Tandprotheticus Jeroen van den Brink heeft de afgelopen maanden gewerkt aan de mogelijkheden voor het maken van een digitale prothese met behulp van open software en met toepassen van verschillende scantechnieken. Het doel is dat elk tandtechnische laboratorium en / of tandprotheticus een digitale prothese kan maken in eigen beheer.

  • Digitale Immediaat Prothese – mogelijkheden intra-oraal scannen

Hierbij worden de resultaten gepresenteerd van de digitale workflow voor het maken van een immediaat prothese met behulp van een intra-oraal scanner. De voor- en nadelen van het gebruik van een intra-oraal scanner en een modelscanner worden besproken.

  • Digitale Immediaat Prothese – virtuele extractie

Voor het maken van een digitale prothese is het digitaal extraheren van elementen voor het maken noodzakelijk. De methode van het digitaal extraheren wordt hierbij getoond.

  • Digitale Prothese – opstel mogelijkheden

Digitaal zijn de opstelmogelijkheden vaak nog beperkt. In dit deel van de presentatie worden de volgende mogelijkheden van digitale opstellen getoond:
- Volledige tandenboog
- Verkorte tandenboog
- Kruisbeet links, kruisbeet rechts en dubbele kruisbeet
De verschillende digitale opstelmogelijkheden zijn door tandprotheticus Jeroen van den Brink ontwikkeld.

  • Digitale Workflow eigen productie

De digitale workflow voor een digitale immediaat prothese en/of vervangingsprothese wordt besproken: scan – design – 3D/printen of Frezen. Welke apparatuur en welke software is er voor nodig om zelf een digitale prothese te maken.

13:00 – 14:00 uur LUNCH

14:00 – 17:00 uur SMART FACTORY – Workflow optimalisatie

Digital Dentistry is een nieuw vakgebied in de tandtechniek. Hiervoor is een totaal nieuwe workflow nodig. Smart Factory is een model voor het opzetten van zo’n nieuwe digitale workflow.

  • The cockpit of SMART FACTORY and how to optimize your workflows

De presentatie wordt gegeven door Sandra Häge-Betz, CEO van adVANCE3D GmbH en consultant voor digitale technologie in zowel de grote industrie als dentale markt. Zij werkt voor alle grote merken, zoals Dentsply, VITA, Zubler, maar ook voor de industrie zoals Boeing vliegtuigen. Al in 2015 heeft zij in het internationale Zahntechnik Magazin gepubliceerd over de ontwikkelingen in de digitale prothese. Nu gaat zij dieper in op workflow management en CAM-software.

  • Data Management

Bij digitale processen worden veel data verwerkt. Zonder structuur bestaat er de kans dat deze data onvindbaar en onbruikbaar worden. Het managen van dentale data is een noodzaak voor een succesvol bedrijf met focus op kwaliteit. In deze presentatie worden handvatten gegeven voor het managen van digitale dentale data.

  • SMART FACTORY Digitale Prothese

Hierbij wordt in het kader van SMART FACTORY een demo gegeven van de mogelijkheden van het maken van een Digitale (Immediaat) Prothese.

17:00 – 17:30 uur Plenaire discussie Digitale prothese in eigen beheer

In een plenaire discussie wordt feedback verwacht van de ontwikkelingen van de Digitale Prothese in eigen beheer. De resultaten van deze discussie zullen sturing geven aan de verdere ontwikkeling daarvan.

INFORMATIE DESKS

Op het congres is er naast de presentaties invulling voor informatie desks. Tijdens het wintercongres is dit op de volgende gebieden:
- Implantologie : Mogelijkheden implantologie en de digitale prothese
- Scannen : Snel en eenvoudig een replica prothese
- CAD-Software : Dentalshare Webview (Computer Aided Design)
- Frezen : CAM strategieën bij protheses
- 3D-print area : Demo FDM-printen partiële prothese


Vanaf 17:30 uur wordt het Congres feestelijk afgesloten.

Tijd: 10:00 uur – 13:00 uur Digitale Prothese in eigen beheer / 14:00 uur – 17:30 uur Smart Factory Workflow optimalisatie
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Klovenier 1, Veenendaal
Kosten: € 75,00 excl. btw

 09 november 2018

 10:00 uur - 17:30 uur

 

Deelnemen

De Academie voor Mondprothetiek is een kennisplatform voor professionals in de mondprothetiek. De Academie voor Mondprothetiek organiseert bijeenkomsten, cursussen, nascholing en seminars. Ons doel is kennis delen op het gebied van mondprothetiek.

Copyright by Academie voor Mondprothetiek | Created by